Културният маршрут получи своя сертификат на официалната церемония, проведена в двореца

...
Културният маршрут получи своя сертификат на официалната церемония, проведена в двореца
Коментари Харесай

Русенският музей представя България в маршрута „Дунавски път от Желязната епоха“

Културният маршрут получи своя документ на формалната гала, извършена в двореца Dverce под патронажа на град Загреб

Русенският музей е формалният представител за България на Европейския културен маршрут „ Дунавски път от Желязната ера “. Той събира 30 членове от 7 страни по Дунав. Културният маршрут се концентрира върху разпространение, показване, проучване и стабилно развиване на наследството от желязната ера на Дунавския район.

Нашата страна е включена в четири маршрута от общо сефтифицираните 48. Другият културен маршрут, в който деен участник е русенският музей, е „ Пътят на римските императори и дунавският път на виното “, оповестиха от Регионалният исторически музей в Русе.

Европейските културни направления са паневропейски феномен, който нямат аналог по света. Чрез културата те сплотяват страни, които не постоянно са били ситуирани добре една към друга, само че демонстрират по какъв начин имат общо минало, значимо за бъдещето им. Времето на Желязната ера у нас се показва с тематиката за траките, която е позната на мнозина. Но тракийските племена са познати основно на Балканите, до момента в който Желязната ера е обща за целия континент.

Културният маршрут на Дунавския път от Желязната ера на Съвета на Европа получи своя документ на формалната гала, извършена в двореца Dverce под патронажа на град Загреб, в наличието на господин Стефано Доминиони, шеф на Европейския институт за културни направления.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР